ΓΥΡΟΣ | Η ΙΣΤΟΡΙΑ

20.03.2017
|

Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος από διάφορα μέρη του ζώου.
Τον νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το λαιμό του χοίρου.
Ονομάζεται από την ελληνική γύρα ή αλλιώς περιστροφή που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που περνιέται για να ψηθεί γύρω από τον άξονά της, με τη φωτιά στη μια πλευρά.
Ο γύρος φτιάχνεται και με κιμά – όπως το γνωστό κεμπάπ – αλλά και με κρέας κοτόπουλου. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα (άζυμο ψωμί), αλλά και ως μερίδα. Σερβίρεται με διάφορες σαλάτες – χαρακτηριστικότερη το τζατζίκι – ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες.
Ο δικός μας γύρος είναι μοναδικός…. Με συνταγή φτιαγμένη από τον μάστορα του La Rocca που επένδυσε στην γνώση, την ιστορία και στην γεύση.
Παράγγειλε ΤΏΡΑ on line, με έκπτωση 10% στο: order.larocca.gr